Levend Lichtje

FAQ

Stekker

Elk Levend Lichtje heeft een USB snoer. Je kunt dit aansluiten op een universele USB-oplader. Kies dan voor een oplader van 5v (volt) / 1A (ampere) / 1000 mA.

Nachtlampje

Levend Lichtje is het ideale nachtlampje! Ik gebruik het lampje als nachtlampje voor mijn kinderen, hoewel ik aanraad de lampjes buiten bereik van kinderen te houden. De oplossing: zet het lampje hoog genoeg. Ik combineer het met een timer, zodat het automatisch aan en uit gaat.

Materialen

Elk Levende Lichtje bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen en niet-natuurlijke materialen. Onder de natuurlijke materialen zijn wol, gedroogde mossen, gedroogde bladeren en hout. De overige materialen zijn onder andere glas, siliconen, epoxy, pigmenten, LEDs, glasvezel en electrische onderdelen.

Hout

Al het hout in de lichtjes is afkomstig van resthout en gevonden hout uit bossen of uit tuinen. Het hout wordt per stuk tenminste 2-3 uur gebakken in een oven, op een temperatuur van minimaal 220ÂșC om mogelijk ongedierte en/of eitjes van ongedierte onschadelijk te maken.

Het hout voor de basis van de stolpen is commercieel hout. Wanneer er twijfel is over de kwaliteit van het bijgeleverde bodem maak ik zelf een vervangende stolpbodem, en wanneer er geen bodem bijgeleverd is uiteraard ook.

Onderhoud

Het lichtje is kwetsbaar, dus houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren, en zet het nooit in direct zonlicht. In direct zonlicht zullen de kleuren van het gedroogde mos verdwijnen en kan er condensvorming in de stolp optreden. Mocht er condensvorming zijn, maak de stolp dan open en verwijder het vocht.

De stolp is afneembaar zodat het glas schoongemaakt kan worden. Een vaatwasser werkt prima, maar handmatig afwassen levert helderder glas op.

Niets blijft eeuwig, en zoals alles gaan ook deze lichtjes ooit eens kapot. De geschatte levensduur is zo'n 6 jaar, maar mijn eigen lichtjes zijn al langer fulltime aan.